Do góry

Dania główne Przepis na:

Jajka w sosie koperkowym

Jajka w sosie koperkowym

Autor: Maudie

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 3969

Dodano: 18.07.2012

Odsłon: 11930

Szybki,bezmięsny obiad

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do gotującego bulionu wrzucamy umyty i posiekany drobno koperek (ja dodaję jeszcze dodatkowo łyżeczkę koperku suszonego) i gotujemy ok 3 min.Rozrabiamy mąkę w wodzie ze szczyptą soli (ok pół szklanki wody) tak by nie było grudek i wlewamy do sosu koperkowego energicznie mieszając.Po zagęszczeniu do pożądanej konsystencji przyprawić solą do smaku.

  2. Jajka ugotowane na twardo obrać,przekroić wzdłuż i polać sosem.Można podawać z ziemniakami i marchewką,buraczkami,groszkiem lub według uznania.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 12 sierpnia 2012 stary dobry przepis,cieszę się ,że mi przypomniałaś.Pozdrawiam

18 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń