Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka z sardynkami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz. Przekrój wzdłuż na pół, wyjmij żółtka, rozetrzyj. Sardynki osącz z oliwy, dodaj żółtka, utrzyj. Cebulę obierz, posiekaj. Dodaj do masy sardynkowej razem z majonezem i musztardą oraz sokiem z cytryny, wymieszaj.
Przypraw do smaku pieprzem i solą (jeżeli masa jest za sucha, dodaj odrobinę oleju z sardynek). Farszem napełnij białka. Udekoruj, np. kawiorem oraz gałązkami natki.
Czas przygotowania: 20 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 1,30 zł.
Przepis nadesłała Magdalena Sławicka z Dąbrówki.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie