Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska idealna:). Szybka, smaczna i efektowna. Wystarczy arkusz ciasta francuskiego, jajka, dobrej jakości szynka i warzywa, kilka chwil i gotowe!
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21657
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21657
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 6 kwadratów. Każdy z nich zlepiamy tak by powstał "koszyczek" z wgłębieniem i podniesionymi bokami. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Do każdego "koszyczka" wkładamy pokrojoną paprykę, 2 plasterki szynki oraz wbijamy po 1 jajku. Posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut.