Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska idealna:). Szybka, smaczna i efektowna. Wystarczy arkusz ciasta francuskiego, jajka, dobrej jakości szynka i warzywa, kilka chwil i gotowe!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1505
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1717
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 65
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1505
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1717
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 65
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 6 kwadratów. Każdy z nich zlepiamy tak by powstał "koszyczek" z wgłębieniem i podniesionymi bokami. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Do każdego "koszyczka" wkładamy pokrojoną paprykę, 2 plasterki szynki oraz wbijamy po 1 jajku. Posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut.