Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajo faszerowane

Jajo faszerowane

Autor: pawciatek11

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 7

Dodano: 19.12.2011

Odsłon: 1372

B.łatwe w przygotowaniu,proste i mało przy tym klopotu.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowanie 7 jaj ugotować na twardo, po wystudzeniu przekręcić przez maszynkę o dużych oczkach lub posiekać. Następnie pieczarki posiekać drobno lub przekręcić przez maszynkę i podsmażyć na łyżce stołowej masła do częściowego odparowania płynu ( soku). Następnie pieczarki dodać do posiekanych jajek.. potem foremkę keksową posmarować masłem i posypać bułką tartą. Następnie bułkę tartą lekko zmoczyć i dodać do jajek i pieczarek, dodać roztopione masło, sól i pieprz do smaku. Wszystko dobrze wymieszać i dodać posiekaną natkę pietruszki. następnie z 3 pozostałych jaj oddzielić żółtko i dodać je do wymieszanej masy. Natomiast białko ubić na pianę i również dodać do masy lekko wymieszać całość. Całą masę przełożyć do foremki wygładzić powierzchnię i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C . Piec około 30-40 minut, (30 minut z termoobiegiem.) Można podawać na ciepło a na zimno dobrze jest podać z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego np.. bałkański, grecki - smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń