Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Japońskie naleśniki „dorayaki”"
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 12
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 195
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 12
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 195
Składniki
Sodę wymieszaj z wodą. Do głębokiego naczynia dodaj cukier i wbij jajka, po czym wlej wodę z sodą. Wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj. Z masy usmaż okrągłe placuszki. Odłóż do ostygnięcia.
Fasolę ugotuj w niewielkiej ilości wody. Następnie przełóż ją do garnka z litrem wody i gotuj przez godzinę na małym ogniu. Odlej wodę, a do garnka wsyp cukier i sól.
Całość dokładnie wymieszaj i gotuj, aż woda całkiem wyparuje. Pozostaw do ostygnięcia. Na placek wyłóż fasolową masę i przykryj drugim naleśnikiem. Brzegi dokładnie zlep.Źródło: Na żywo