Do góry

Sałatki Przepis na:

Jarmuż z fetą w śmietanie

Jarmuż z fetą w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 187 Ocena: 3011

Dodano:

Odsłon: 1313

bomba witaminowa w przepysznej odsłonie

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na łyżce oliwy podsmażam czosnek na minimalnym ogniu, tak aby się tylko szklił, gdy bedzie miał oznaki przysmażenia wrzucam jarmuż.

  2. Jeśli macie własny jarmuż to wiadomo że nie trzeba wyjmować łodyg z mniejszych liści, jeśli jest z paczki to lepiej wyjąć wszystkie łodygi.
    Na dno garnka wlewam odrobinę wody, podkręcam gaz i wrzucam jarmuż do garnka i przykrywam pokrywką

  3. Po paru minutach jarmuż zmniejszy swoją objętość o połowę, będzie zblanszowany ale jeszcze jędrny i zachowa swój piękny kształt. Całość zdejmuje z ognia.
    Dodaje śmietanę, fetę, przyprawy i wszystko mieszam

  4. Jarmuż najlepiej smakuje zaraz po przyrządzeniu na ciepło, ale lubię jarmuż pod każdą postacią no i niestety ta miseczka zniknęła przed obiadem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń