Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bomba witaminowa w przepysznej odsłonie
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Na łyżce oliwy podsmażam czosnek na minimalnym ogniu, tak aby się tylko szklił, gdy bedzie miał oznaki przysmażenia wrzucam jarmuż.
Jeśli macie własny jarmuż to wiadomo że nie trzeba wyjmować łodyg z mniejszych liści, jeśli jest z paczki to lepiej wyjąć wszystkie łodygi. Na dno garnka wlewam odrobinę wody, podkręcam gaz i wrzucam jarmuż do garnka i przykrywam pokrywką
Po paru minutach jarmuż zmniejszy swoją objętość o połowę, będzie zblanszowany ale jeszcze jędrny i zachowa swój piękny kształt. Całość zdejmuje z ognia. Dodaje śmietanę, fetę, przyprawy i wszystko mieszam
Jarmuż najlepiej smakuje zaraz po przyrządzeniu na ciepło, ale lubię jarmuż pod każdą postacią no i niestety ta miseczka zniknęła przed obiadem. Smacznego!