Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarzynówka"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Soczewicę opłucz, osącz. Cebulę obierz, posiekaj. Marchewki, pietruszki i seler obierz, oczyść, zetrzyj na tarce. Por oczyść, posiekaj.
Połowę masła stop w rondlu, zeszklij cebulę. Dodaj starte warzywa i soczewicę. Zalej dwoma litrami wody, gotuj do miękkości.
Resztę masła stop, wsyp mąkę, zasmaż. Dodaj do zupy, wymieszaj, zagotuj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie