Do góry

Dania główne Przepis na:

Jaskółcze gniazda

Jaskółcze gniazda

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 12109

Dodano:

Odsłon: 24638

Przepis ze starej książki kucharskiej,dobre danie.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso zemleć razem z uprzednio namoczoną i odcisniętą bułką,doprawic majerankiem,solą i pieprzem,dodac posiekany czosnek i jajko,wymieszać Jajka ugotowac na twardo,z mięsa uformowac okragły placuszek,posrodku polozyc jajko i dokładnie oblepic mięsem.Smazyc na rumiano z każdej strony,przełozyc do garnka ,podlac woda i dusic około 20 minut.Wrzucic listek i ziele ,dodac koperek.Z maki ,wody i smietany zrobic sos ,wlac do garnka ,doprawic maggi i jeszcze chwile pogotować.Podawac z ryżem,ziemniakami i surówka z selera,marchewki i jabłka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

landryna8215 27 stycznia 2010 Fajny przepis,ja zawsze robiłam na zasadzie pieczeni,w długiej brytfance.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 26 stycznia 2010 Mam nadzieje ,ze wyjezdzasz na ferie.Baw sie dobrze.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 26 stycznia 2010 Bardzo fajny przepis. Chcętnie z niego skorzystam, ale teraz nie mogę z powodu wyjazdu ;/

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 26 stycznia 2010 Dziekuje za fajne porady,skorzystam.Dobrze ,ze mozna wymienic sie wiadomościami.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

SUR81 26 stycznia 2010 To jest pyszne!!!!.Miałam okazję spróbować na jednej z rodzinnych imprez. Choć panowie nazwali to ":oszukanym mielonym" to i tak wszystko poznikało.Jagoda- masz super przepisy. Pozdrawiam

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

RENIA730 26 stycznia 2010 Ja robię jaskółcze gniazda z mielonego udżca z indyka i piekę. Danie jest żelaznym punktem mojego menu wielkanocnego. Aby mieć malutkie porcje używam jajek przepiórczych, czasem jaskółcze gniazda (przekrojone) zalewam galaretą. Porada praktyczna: aby jajko nie wyżlizgiwało się z surowego mięsa, dobrze jest je obsypać odrobiną mąki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smakoszka1950 26 stycznia 2010 Jagódko!! Też mam taką starą książkę kucharską z podobnym przepisem. Wg niego mięso układam w podłużnej foremce, daję wzdłuż parę jajek , ile się zmieści w zaleznosci od wielkosci , przykrywam to resztą mięsa , daję na wierzch trochę masła i do piekarnika . Wówczas można to także bardzo ładnie podać pokrojone w plastry na zimno. Pozdrawiam!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 26 stycznia 2010 wykorzystam Twój pomysł na moje przyjęcie urodzinowe , dzieki

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 25 stycznia 2010 Mysle,że z drobiowego miesa to danie bedzie jeszcze lepsze,ja akurat miałam tylko wieprzowe.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń