Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jesienna tarta z jabłkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Mąkę przesiej do miski i połącz z posiekanym masłem, solą i cukrem. Utrzyj z żółtkiem. Zawiń ciasto w folię spożywczą i włóż do lodówki na pół godziny.
Formę do tarty wysmaruj masłem, wylep ciastem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz około 15 minut.
Pokrojone w plastry jabłka rozłóż na cieście.
Zalej masą z roztrzepanych jajek, połączonych z kremówką i cukrem.
Ponownie wstaw do piekarnika na kwadrans. Gotową posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax