Do góry

Desery Przepis na:

Jeżyki z ryżu, toffi i krówek

Jeżyki z ryżu, toffi i krówek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 26

Dodano:

Odsłon: 8413

Pyszne jeżykii, fajnie wyglądają i pysznie smakują!

Składniki

  • -woreczki ryżu preparowanego, 2
  • -krówki, 20dkg
  • -toffi, 20dkg
  • -margaryna, 20dkg
  • -kakao, 1-2 łyżki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Krówki, toffi i margarynę rozpuścić w garnku. Jak już wszystko będzie płynne dodać kakao i wymieszać.

  2. Do masy dodać preparowany ryż i dobrze wszystko wymieszać.

  3. Formować powstałe ciasto w kształt kuleczek, szyszek i co nam tylko wyobraźnia podpowie. Masa musi być ciepła by była plastyczna. Można sobie trochę paluszki poparzyć, ale da się wytrzymać. Masa twardnieje, więc dobrze włóżyć sobie garnek z masą do miski z gorącą wodą. Układać na blaszce lub desce, by mogły zastygnąć. Można również obtoczyć kilka w kokosie, można do środka włożyć np. szuszoną śliwkę. Jak kto lubi;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń