Do góry

Przetwory Przepis na:

Jeżyny w cukrze

Jeżyny w cukrze

Autor: irma82

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 441

Dodano: 20.02.2013

Odsłon: 13552

Doskonałe do ciast, deserów lub nawet same prosto ze słoiczka ;p

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jeżyny myjemy i wkładamy do słoików.Ja kładę warstwę jeżyn i łyżkę cukru i znowu jeżyny i cukier i jeżyny tak by było 3/4 słoiczka.Można dać więcej cukru w zależności od kwaśnośći owoców i upodobania.Na koniec daję po 2 łyżki wody do każdego słoiczka. Pasteryzuję jakieś 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 21 lutego 2013 dzięki za przypomnienie, muszę iść do piwnicy po słoiczek :))) 5 Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 20 lutego 2013 marza mi sie takie jeżynki z krzaczka :)))...no cóż, poczekamy do lata :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń