Do góry

Przetwory Przepis na:

Jeżyny w soku własnym

Jeżyny w soku własnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7348

Dodano:

Odsłon: 3595

idealnie smakuje do herbaty czy też różnego rodzaju deserów, koktajli :)

Składniki

  • 1 kg jeżyn
  • ok. 30 dkg cukru
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jeżyny przebrać, umyć, osączyć. Przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Podgrzewać do miękkości owoców. Gorące przekładać do przygotowanych słoiczków, zakręcić i pasteryzować 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zazula1 01 września 2013 Wczoraj obdarowano mnie dużą ilością jeżyn i właśnie buszuję w poszukiwaniu przepisów...Twój przypadł mi do gustu :)W związku z tym mam pytane:czy po otwarciu słoiczka,owoce są w całości czy miękkie i rozgotowane?Pozdrawiam :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń