Do góry

Napoje Przepis na:

Jogurt pitny z czerwonej porzeczki i borówki

Jogurt pitny z czerwonej porzeczki i borówki

Autor:

Przepisów i artykułów: 202 Ocena: 2488

Dodano:

Odsłon: 389

Po ostatnich dniach niezbyt ciekawej pogody nareszcie ponownie pojawiło się słoneczko, a więc dzisiaj dla ochłody zapraszam na przepyszny jogurt pitny, w których wykorzystałam sezonowe owoce - zawierające dużo witaminy C czerwone porzeczki i borówki, które chyba każdy lubi. Orzeźwiająco, pożywnie i zdrowo ;)

Składniki

  • Czerwone porzeczki ok 300 g.
  • Borówki ok. 100 g.
  • Cukier trzcinowy 2-3 łyżki
  • Jogurt naturalny 2-3 łyżki
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Owoce dokładnie umyć. Porzeczki zerwać z ogonków.

    Owoce, cukier trzcinowy i jogurt naturalny zmiksować za pomocą blendera.

  2. Najlepiej smakuję mocno schłodzony.

  3. Smacznego !

  4. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń