Do góry

Dania główne Przepis na:

Jogurtowe kluski kładzione.

Jogurtowe kluski kładzione.

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 659

Dodano:

Odsłon: 2858

Kluski na bazie mojego przepisu budyniu jogurtowego.

Składniki

  • 1 mały jogurt naturalny, 1 jajko, 2-3 łyżki mąki pszennej, 1 cukier waniliowy, 2 łyżki cukru trzcinowego,
  • Jeszcze około 1/2 szklanki mąki pszennej.
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z podanych składników ugotować budyń.
    Odstawić na chwilę aż masa lekko ostygnie.
    Dodać mąkę, zmiksować.
    Ciasto powinno mieć taką konsystencje, żeby łyżka stanęła.

  2. Kłaść łyżką kluski na gotującą wodę.
    Gotować 3 minuty od momentu zagotowania.

  3. Podawać z przesmażoną na maśle bułką.
    Ja jeszcze posypuję odrobiną cukru trzcinowego.
    Kluseczki są miękkie i delikatne.
    Dzieci uwielbiają.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń