Do góry

Desery Przepis na:

Jogurtowiec z winogronami

Jogurtowiec z winogronami

Autor:

Przepisów i artykułów: 203 Ocena: 2286

Dodano:

Odsłon: 409

Lekkie ciasto bez pieczenia. Świetnie nadaje się na końcówkę lata. Wykorzystałam w nim własne winogrona.

Składniki

  • 1 małe opakowanie okrągłych biszkoptów
  • 2 szklanki ciemnych winogron
  • 1 duży jogurt naturalny
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 2 galaretki o smaku owoców leśnych
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć złożoną podwójnie folią spożywczą. Ułożyć ciasno biszkopty. Przestrzenie między ciastkami wypełnić pokrojonymi biszkoptami. Winogrona umyć. Połowę wyłożyć na biszkopty. W 1/4 szklanki gorącej wody rozprowadzić żelatynę, a następnie dokładnie połączyć ją z jogurtem. Całość przenieść przy pomocy łyżki do tortownicy na winogrona i biszkopty. Ciasto włożyć do lodówki.

  2. Galaretki rozpuścić w czterech szklankach gorącej wody. Wystudzić. Przenieść do lodówki. Resztę winogron wyłożyć na ciasto. Tężejące galaretki przenieść delikatnie przy pomocy łyżki na winogrona. Ciasto zostawić w lodówce kilka godzin. Najlepiej na całą noc.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bryssska 22 września Takie ciasta zawsze się sprawdzają i pysznie smakują ;-D Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiliana 21 września Bardzo apetyczne ciasto, a przy tym świetny sposób na wykorzystanie winogron, których teraz jest sporo. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń