Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kacze udka z czosnkiem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Czosnek zawiń w folię alum. i opiecz w piekarniku, aż zmięknie. Obierz, wrzuć do miski, oprósz solą, pieprzem, dodaj posiekaną bazylię, 3 łyżki oleju, sok z cytryny, wymieszaj.
Udka oczyść, usuń kość. Poluzuj nożem skórkę tak, aby powstała kieszeń. Nadziej masą czosnkową, zwiąż. Z bułki zrób grzanki, wsyp do brytfanki, na nie połóż szpinak, wlej bulion, włóż mięso.
Obłóż cebulą i pomidorkami. Piecz w 180°C ok. 45 min.Źródło: Świat kobiety