Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaczka nadziewana

Kaczka nadziewana

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 46

Smaczny pomysł na "Kaczka nadziewana"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kaczkę umyć, oczyścić, obsuszyć i natrzeć masłem i przyprawami. Bułki namoczyć i odcisnąć. 1 łyżkę masła utrzeć z solą i żółtkiem.

  2. Dodać odciśnięte bułki, natkę pietruszki, pokrojoną w kostkę wątróbkę i białko ubite na pianę. Wymieszać, doprawić do smaku. Kaczkę wypełnić farszem i zaszyć.

  3. Piec z niewielką ilością oleju, pod przykryciem w piekarniku w temp. 180-200° C. Podawać z ziemniakami i pieczonymi jabłkami.

  4. CZAS: około 3 godziny

  5. Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „153 przetwory i dania mięsne siostry Anastazji”

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń