Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaczka nadziewana"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 345
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 345
Składniki
Kaczkę umyć, oczyścić, obsuszyć i natrzeć masłem i przyprawami. Bułki namoczyć i odcisnąć. 1 łyżkę masła utrzeć z solą i żółtkiem.
Dodać odciśnięte bułki, natkę pietruszki, pokrojoną w kostkę wątróbkę i białko ubite na pianę. Wymieszać, doprawić do smaku. Kaczkę wypełnić farszem i zaszyć.
Piec z niewielką ilością oleju, pod przykryciem w piekarniku w temp. 180-200° C. Podawać z ziemniakami i pieczonymi jabłkami.
CZAS: około 3 godziny
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „153 przetwory i dania mięsne siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień