Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne połączenie mięsa z e słodyczą owoców
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2173
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 831
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2173
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 831
Składniki
Piersi kaczki oczyściłem. Wymieszałem składniki marynaty, natarłem nią mięso i włożyłem do lodówki na 2 godziny. Sos jeżynowy: owoce zalałem winem i gotowałem, aż sos zredukował się o połowę. Kaczkę opłukałem, osuszyłem papierowym ręcznikiem. Rozgrzałem patelnię (bez tłuszczu) i ułożyłem na niej kaczkę skórą do dołu. Gdy skóra się zrumieniła i wytopił się z niej tłuszcz, odwróciłem mięso na drugą stronę. Smażyłem na małym ogniu przez 3 minuty. Na talerzu ułożyłem kaczkę, polałem sosem. Z boku ułożyłem jeżyny.