Do góry

Desery Przepis na:

Kakaowe kartofelki.

Kakaowe kartofelki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1003 Ocena: 9805

Dodano:

Odsłon: 216

Kakaowe kartofelki zrobione ze ścinek z biszkoptów, ususzonych i rozdrobnionych, połączonych z kremem waniliowym zrobionym na bazie masła. Idealne do kawy. Polecam.

Składniki

  • suchy, rozdrobniony biszkopt 2 szklanki
  • pozostały krem na bazie masła 20 dag
  • olejek migdałowy do smaku
  • kakao 3 łyżki
  • rodzynki z nalewki 3 łyżki
  • wiórki kokosowe do posypania
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Krem wykładamy do miski, dodajemy sproszkowany biszkopt, olejek migdałowy i rodzynki. Wszystkie składniki mieszamy, zagniatamy ciasto. Z wyrobionego ciasta wałkujemy rulon o średnicy 4 cm, wycinamy w miarę równe kawałki z których uformujemy kulki. Na patelni prażymy wiórki kokosowe. Uformowane kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych, układamy na talerzyku i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

  2. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń