Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodki smak dzieciństwa, tanio, szybko, pysznie :-)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 149
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 149
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
Żelatynę rozpuścić w 0,5 szkl. zimnego mleka, odstawić żeby napęczniała.
Margarynę, 0,5 szkl. mleka, cukier i kakao zagotować. Dodać pokruszone herbatniki i bakalie, wymieszać. Zostawić do ostygnięcia.
Gdy masa wystygnie, dodać żelatynę, wymieszać.
Z plastikowej, okrągłej butelki (1,5 l - ja używam butelki po mineralnej wodzie Ostromecko) odciąć czubek. Gdy masa zacznie gęstnieć, przełożyć ją do butelki. Wstawić do lodówki na ok. 15 min, a później do zamrażarki na 1,5 - 2 godz. Po tym czasie rozciąć butelkę, rozkroić "salceson" i degustować :-) Smacznego Jesli coś uda się uchować, przechowywać w lodówce :-)