Do góry

Dania główne Przepis na:

Kalafior panierowany

Kalafior panierowany

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 956

Dodano:

Odsłon: 10870

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • kalafior podzielony na różyczki, 1 szt
  • jajka, 3 szt
  • mleko lub woda, 2 łyżki
  • Bułka tarta
  • sól i pieprz
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kalafiora podgotować w osolonej wodzie lub na parze (tak żeby zmiękł trochę ale się nie rozpadał bo nie damy rady go panierować). Jajka dobrze rozmieszać z wodą lub mlekiem. Podgotowane różyczki kalafiora zanurzać w jajku i panierować w bułce tartej (posypywać bułką tartą z każdej strony) i smażyć na głębokim oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń