Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne dla wielbicieli warzyw. Po prostu Prze Pysz Ne!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1062
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2979
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1062
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2979
Składniki
Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym maśle, dodajemy posiekany czosnek. Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w piórka. Warzywa dodajemy do cebuli, dodajemy sos sojowy, zalewamy passatą, wrzucamy liście kaffiru i dusimy pod przykryciem około 10 min. Kalafior dzielimy na różyczki, dodajemy do warzyw, dusimy pod przykryciem około 30 min. Wlewamy sos ostrygowy. Całość doprawiamy do smaku cukrem, cynamonem, tymiankiem, solą i pieprzem. Podajemy z ryżem i natką pietruszki.