Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne dla wielbicieli warzyw. Po prostu Prze Pysz Ne!
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 163
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 170
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2599
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 163
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 170
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2599
Składniki
Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym maśle, dodajemy posiekany czosnek. Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w piórka. Warzywa dodajemy do cebuli, dodajemy sos sojowy, zalewamy passatą, wrzucamy liście kaffiru i dusimy pod przykryciem około 10 min. Kalafior dzielimy na różyczki, dodajemy do warzyw, dusimy pod przykryciem około 30 min. Wlewamy sos ostrygowy. Całość doprawiamy do smaku cukrem, cynamonem, tymiankiem, solą i pieprzem. Podajemy z ryżem i natką pietruszki.