Do góry

Dodatki Przepis na:

Kalafior w kolorowym cieście

Kalafior w kolorowym cieście

Autor: basiliana

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 54

Dodano: 09.05.2018

Odsłon: 246

Może być efektownym dodatkiem do obiadu lub przekąską na ciepło.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kalafior ugotować w lekko osolonej wodzie, a następnie podzielić na mniejsze części.

  2. Jajko roztrzepać widelcem z mlekiem.

  3. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i sól , ciągle mieszając.

  4. Wlać wodę i olej, wymieszać widelcem lub trzepaczką. Ciasto powinno być gęste.

  5. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać szpinak, do drugiej koncentrat pomidorowy i paprykę.

  6. Cząstki kalafiora zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Tak przygotowane kalafiorki bardzo dobrze smakują z młodymi ziemniaczkami i surówką z kapusty kiszonej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń