Do góry

Zupy Przepis na:

Kalafiorowa z cukinią

Kalafiorowa z cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 546

Dodano:

Odsłon: 88

Lubicie kalafiorową ? A lubicie cukinię ? To ta zupa przypadnie Wam do gustu. Zupa z młodych warzyw ale można ugotować ją jak już sezon na młode się skończy. Bo taka zupa zawsze smakuje.

Składniki

  • 1 kość ze schabu ( tak około 50 cm )
  • 1 kalafior
  • 5 marchewek
  • 1/4 korzenia selera
  • 1 cukinia
  • 1 korzeń pietruszki
  • 10 ziemniaków
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 szk słodkiej śmietanki 18 %
  • sól do smaku
  • czarny pieprz do smaku
  • woda
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kość umyć i przeciąć na mniejsze kawałki ( tak aby zmieściły się w garnku ).
    Zagotować, zdjąć burzyny, posolić i gotować na małym ogniu prawie do miękkości.
    Dodać pokrojone w kostkę : seler, pietruszkę i marchew oraz ziemniaki.
    Gotować kilka minut i dodać podzielony na różyczki kalafior, po kilku minutach dodać pokrojoną cukinię.
    Dodać pieprz do smaku i gotować 5 minut.
    Śmietanę wlać do naczynia i zahartować ją zupą a potem wlać tę mieszankę do zupy.
    Z kości obrać mięso i wrzucić je do zupy.
    Wymieszać.
    Dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać zupę.
    Podawać samą lub jak ktoś woli z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń