Do góry

Przetwory Przepis na:

Kalarepa pasteryzowana

Kalarepa pasteryzowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 91

Dodano:

Odsłon: 8445

Dobra kalarepka...

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Młodą kalarepę umyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, włożyć do wrzątku i gotować na małym ogniu 5 minut.

  2. Zblanszowaną kalarepę odsączyć na sicie, przelać zimną wodą, przełożyć do słoików.

  3. Zagotować 2 szklanki wody z solą i kwaskiem, zalać kalarepkę i zamknąć słoiki.

  4. Pasteryzować godzinę w temperaturze 90''C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń