Do góry

Przekąski Przepis na:

Kapuśniaczki

Kapuśniaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 209

Dodano:

Odsłon: 3287

Pyszne kapuśniaczki.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Drożdże rozpuścić w małej ilości ciepłego mleka. Wszystkie składniki na ciasto połączyć i włożyć do lodówki na od 30 do 60 minut.

  2. Kapustę pokroić i ugotować. Pieczarki podpiec z cebulą i dodać soli. Połączyć z kapustą i studzić.

  3. Rozwałkować ciast (kapuśniaczki nie urosną w piekarniku), nakładać farsz i zwijać.

  4. Posmarować białkiem i posypać kminkiem. Piec około 30 minut w 200 °C.

  5. UWAGA:

  6. Kapuśniaczki posmarowane białkiem maja piękny złoty kolor !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wioleta333 30 listopada 2010 ciepłe kapuśniaczki prawdziwe jedzonko mniammm ...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 27 października 2010 Moje ulubione bułeczki :) Pyszne i aromatyczne,przepis pakuję do schowka i wypróbuję przy najbliższej okazji :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 26 października 2010 Uwielbiam je jak są takie lekko ciepłe jeszcze!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń