Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak, parzybroda czy kwaśnica? Nie mam pojęcia w którą z tych trzech kategorii wpisuje się ta zupa. Ja ją po prostu nazywam kapuśniakiem, bo jest z kiszonej kapusty. Z kwaszonej też pewnie wyjdzie, ale wiadomo, że nie ma to jak dobra, kiszona kapusta, a nie zakwaszana octem. Podobno można ją rozpoznać po kolorze, ta zakwaszana jest bielsza.
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 122
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2670
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 265
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2616
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 122
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2670
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 265
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2616
Składniki
Boczek pokrojony w kostkę obsmażyć na patelni. Cebulę pokroić w kostkę i dodać do boczku, gdy tłuszcz zacznie się wytapiać. Zeszklić ją i dodać czosnek pokrojony w cienkie plasterki.
Boczek z cebulą i czosnkiem dodać do bulionu.
Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do bulionu razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Wszystko gotować aż do momentu, gdy ziemniaki będą gotowe.
Dodać do zupy kapustę i gotować na małym ogniu tak długo aż zmięknie. Kapuśniak smakuje nawet lepiej następnego dnia.