Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Kostkę ze schabu i kiełbasę pokrojoną w grube plastry zalewamy zimną wodą i wstawiamy do gotowanie z szczyptą soli i rosołkiem.
Kapustę szatkujemy i gotujemy ją z odrobiną soli i rosołkiem w osobnym garnku póki nie zmięknie . Ziemniaki kroimy w kostkę i lekko osolone też gotujemy w osobnym naczyniu do momentu gdy będą PRAWIE miękkie.W tym czasie na tarce ścieramy marchewkę i pietruszkę,kroimy koperek.
Gdy wywar się gotuje już jakąś chwilę dodajemy marchewkę,pietruszkę,koperek,liść laurowy,ziele angielskie.
Gdy kapusta i ziemniaki są już gotowe dodajemy je do naszej zupy z drobno pokrojonym pomidorem i łyżką koncentratu.Dodajemy czosnek. Po pewnej chwili doprawiamy szczypta cukru,solą,pieprzem,majerankiem ,kostką rosołową,magi , a następnie dodajemy octu (doprawiamy po swojemu) GOTOWE