Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak

Kapuśniak

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 170

Dodano:

Odsłon: 1074

Mniam

Składniki

  • Mała główka kapusty
  • kostka ze schabu
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • wiązka koperku
  • 5 szt ziemniaków dużych
  • 2 łyżki octu
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz
  • łyżka szmalcu
  • 2 kiełbaski śląskie lub inne
  • Majeranek
  • liść laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szt Pomidor
  • 1łyżeczka koncentratu pomidorowego
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kostkę ze schabu i kiełbasę pokrojoną w grube plastry zalewamy zimną wodą i wstawiamy do gotowanie z szczyptą soli i rosołkiem.

  2. Kapustę szatkujemy i gotujemy ją z odrobiną soli i rosołkiem w osobnym garnku póki nie zmięknie . Ziemniaki kroimy w kostkę i lekko osolone też gotujemy w osobnym naczyniu do momentu gdy będą PRAWIE miękkie.W tym czasie na tarce ścieramy marchewkę i pietruszkę,kroimy koperek.

  3. Gdy wywar się gotuje już jakąś chwilę dodajemy marchewkę,pietruszkę,koperek,liść laurowy,ziele angielskie.

  4. Gdy kapusta i ziemniaki są już gotowe dodajemy je do naszej zupy z drobno pokrojonym pomidorem i łyżką koncentratu.Dodajemy czosnek. Po pewnej chwili doprawiamy szczypta cukru,solą,pieprzem,majerankiem ,kostką rosołową,magi , a następnie dodajemy octu (doprawiamy po swojemu) GOTOWE

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń