Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak z kapusty pekińskiej

Kapuśniak z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 2578

Dodano:

Odsłon: 3461

Jak zupa, to zupa, ale taka by jej przygotowanie nie trwało za długo, więc zastąpiłam zwykłą biała kapustę kapustą pekińską

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkuję, przekładam do garnka, zalewam woda i wstawiam na gaz, dodaję przyprawy oraz warzywa. Marchew i pietruszkę obieram, ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach, obrane ziemniaki kroję w kostkę, a łodygi selera w plastry i wszystko razem dodaję do kapusty i gotuje do miękkości. Cebulę kroję w kostkę, podsmażam na łyżce tłuszczu aż będzie szklista i dokładam do niej boczek i kiełbasę również pokrojone w kostkę. Gotowe mięso wraz z cebulą przekładam do garnka i gotuję razem przez kilkanaście minut, aż wszystkie aromaty połączą się ze sobą. Doprawiam solą, pieprzem i ewentualnie przyprawą .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń