Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak z młodej kapusty kiszonej.

Kapuśniak z młodej kapusty kiszonej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 132 Ocena: 594

Dodano:

Odsłon: 147

Z młodej kapusty zupa gotuję się o wiele szybciej.

Składniki

  • 2 dowolne kawałki mięsa z kością,
  • 1 duża marchew,
  • 250 g kapusty kiszonej,
  • 4 plastry surowego boczku,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 2 małe liście laurowe,
  • 1 mały kawałek liści pora i selera,
  • 6 średniej wielkości ziemniaków,
  • ulubiona przyprawa w formie jarzynki,
  • 1,5 łyżeczki cukru,
  • 1 łyżka majeranku.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać umyte mięso i marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa na kościach.

  2. Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liście laurowe oraz pokrojony liść pora i selera, gotować do miękkości ziemniaków.

  3. Jak ziemniaki są już miękkie dodać pokrojoną kapustę

  4. Oraz cukier i majeranek, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki.

  5. W międzyczasie na patelni podsmażyć boczek pokrojony w kostkę.

  6. Boczek dodać bez tłuszczu do gotującej się w zupie kapusty

  7. I jeszcze chwilę ją po gotować.

  8. Podałam tak jak uwielbiam najbardziej czyli z pieprzem ziołowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń