Do góry

Sałatki Przepis na:

Kapusta młoda zasmażana

Kapusta młoda zasmażana

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 371

Dodano:

Odsłon: 1529

idealna na sezon wiosenny, delikatna i smaczna..

Składniki

  • Kapusta biała młoda – 1 głowka
  • Słonina – 15 dag
  • Mąka pszenna – 1 łyżka
  • Sól
  • Pieprz
  • Koperek
  • Listek laurowy – 2 szt
  • Ziele angielskie – 3 szt
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę oczyścić, poszatkować i ugotować do miękkości z dodatkiem soli, listka, ziela angielskiego. Odcedzić. Słoninę pokroić w kostkę, stopić na patelni, dodać mąkę , lekko zasmażyć i dodać do ugotowanej kapusty, dodać koperek posiekany i chwilę razem dusić mieszając na małym ogniu do połączenia się smaków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń