Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta modra - dodatek do drugiego dania.

Kapusta modra - dodatek do drugiego dania.

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 2300

Dodano:

Odsłon: 4152

Prosty przepis, który wyśmienicie komponuje się z drugim daniem...

Składniki

  • 40 dag modrej kapusty
  • 1 jabłko
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 łyżki oleju
  • szczypta kurkumy
  • sól, pieprz
  • 1 l wody
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować i wrzucić do gotującej lekko osolonej wody. Ugotować na pół twardo. Odcedzić i pozostawić do wystudzenia.

  2. Do kapusty zetrzeć jabłko i cebulę na tarce o dużych oczkach. Dodać sok z cytryny, olej, cukier, kurkumę, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszać i pozostawić do "przegryzienia się" składników na ok. 1 godź. Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń