Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta pekińska z dynią i jabłkami

Kapusta pekińska z dynią i jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 507

Dodano:

Odsłon: 37

Surówka z kapusty pekińskiej z dynią i jabłkami to bardzo łatwy i szybki do przygotowania, smaczny dodatek do obiadu.

Składniki

  • kapusta pekińska 30 dag
  • dynia 15-20 dag
  • jabłko 1 szt
  • kukurydza konserwowa 1/2 szkl
  • sok z cytryny 1 łyżeczka
  • przyprawa curry 1/2 łyżeczki
  • śmietana 1 łyżka
  • majonez light 1 łyżka
  • sól , cukier do smaku
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować. Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Kukurydzę osączyć z zalewy.

  2. Obrane jabłko bez gniazd nasiennych zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.

  3. Dodać przyprawę curry, majonez i śmietanę. Doprawić do smaku solą i odrobiną cukru, wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń