Do góry

Dodatki Przepis na:

kapusta pekinska zasmazana

kapusta pekinska zasmazana

Autor:

Przepisów i artykułów: 170 Ocena: 2816

Dodano:

Odsłon: 7735

bardzo smaczne i szybkie danie. Polecam w polaczeniu z gotowanymi ziemniaczkami.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. cebule kroimy w piorka, parowki w plasterki i smazymy na oleju razem z przyprawami az do zeszklenia sie cebulki.

  2. kapuste pekinska oplukujemy, suszymy i kroimy w piorka az do samego konca, razem z glabami. Dodajemy do garnka z cebulka i kielbaskami, podlewamy 1/2 litra wody. Dodajemy lyzeczke cukru, sok z cytryny i dusimy pod przykryciem. Kapustka powinna byc miekka juz po 12 minutach. Dodajemy posiekany koperek. Zdejmujemy pokrywe i odparowujemy jeszcze troche wody.

  3. Na malej patelni robimy zasmazke z ok. 2 lyzek oleju i 2 lyzek maki. Smazymy, az sie spieni i dodajemy do kapusty, mieszamy i gotujemy jeszcze 3 minutki. Gotowe. Bardzo, bardzo smaczne i zdrowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koliber747 31 sierpnia 2014 mamo moja kochana, ugotowałam i żarłam jak świnia.... nic nie zostało... jutro zaś ugotuję! Jest to też super, że jest to dietetyczne :) :***** delicje!!!!!!!!!!!!

19 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 24 sierpnia 2014 Nie jadłam,ale słyszałam,że bardzo smaczna - muszę wreszcie zrobić,wygląda jak młoda kapusta,której już niestety nie ma -)

20 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 23 sierpnia 2014 pyszna, też często ją robię, zwłaszcza w sezonie zimowym, smakuje jak młoda kapustka, super !

20 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń