Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta staropolska

Kapusta staropolska

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 2027 Ocena: 10521

Dodano: 17.09.2016

Odsłon: 1736

Super dodatek do drugiego dania.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, obgotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić i przyrumienić na tłuszczu. Grzyby opłukać , ugotować i razem z wywarem włożyć do kapusty. Dodać również pokrojone pomidory, jabłka oraz przysmażoną cebulę. Marchew ugotować oddzielnie, zetrzeć dodać do całości i ugotować do miękkości. Pod koniec gotowania , wlać wino, dodać przyrumienioną mąkę i doprawić do smaku przyprawami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń