Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta z grochem

Kapusta z grochem

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 200

Dodano:

Odsłon: 10310

Pożywne:)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapuste oczyscic z wierzchnuch liści i drobno poszatkowac. Zalac woda i zagotowac nie przykrywajac.Wode odlac i ponownie zalac wrzatkiem. Gotowac do miekkości. Odcedzic na druszlaku.

  2. Ziemniaki obrac, zalac woda i zagotowac z sola so smaku. Ugotowane odcedzic.

  3. Groch zalac woda i gotowac do miekkosci pilnujac by sie nie przypalil. Ugorowany powinien miec w sobie jak najmniej wody i byc gesty.

  4. Do dosc duzego naczynia włozyc kapuste, ziemniaki i groch. Wszystko dokladnie zmiazdzyc tłuczkiem do ziemniakow. Doprawic do smaku. Ja lubie jak jest troszke ostre ale to kwestia smaku:). Podgardle lub tlusty boczek pokroic w kostke i usmazyc na rumiane skwareczki i polac gotowa porcje. Skwarek nie mieszac z kapusta w duzym naczyniu bo rozmiekna i nie beda takie smaczne. Lepiej kazda porcje polewac z osobna. Zycze smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń