Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapusta z marchewką i grzybami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Grzyby namocz w zimnej wodzie, odstaw. Kapustę kiszoną opłucz kilkakrotnie, posiekaj bardzo drobno w kosteczkę. Kapustę świeżą umyj, posiekaj lub zetrzyj na tarce. Cebule obierz, pokrój w kostkę, przysmaż na maśle.
Do garnka wrzuć kiszoną kapustę, zalej dwiema szklankami wrzątku, dodaj świeżą kapustę, wymieszaj. Grzyby osącz, nie wylewaj wody po nich. Posiekaj grzyby w drobną kostkę, dodaj do kapusty. Zalej wodą z grzybów.
Dodaj startą na tarce marchewkę, opłukane i posiekane drobno pieczarki, liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz. Całość duś godzinę na małym ogniu pod przykryciem, często mieszając. Jeśli zbyt szybko wygotuje się woda, dolej nową. Podawaj z chlebem.
Czas: około 3 godziny.Źródło: Dobry Tydzień