Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta z miesem i ryzem

Kapusta z miesem i ryzem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 11

Dodano:

Odsłon: 11386

Danie które polubi cala rodzinka :)

Składniki

  • wloska kapusta, 1 glowka
  • mieso mielone (wieprzowe), 500 g
  • ryz, 1 torebka (125 g)
  • pomidory, 2
  • Papryka czerwona, 1
  • cebula, 2
  • smietana, 500 ml
  • sól, pieprz, slodka papryka
  • olej do smazenia, 1 lyzka
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oparzyc wloska kapuste (okolo 20 minut)

  2. W miedzyczasie usmazyc cebule, pomidory i czerwona papryke na lyzce oleju. Posolic.

  3. Do smazonych warzyw dodac mieso mielone, smazyc na duzym ogniu 5 minuut po czym zalewamy woda tak zeby pokryla wszystkie skladniki.

  4. Nastepnie dodajemy przyprawy: pieprz, slodka papryka.

  5. W miedzyczasie gotujemy ryz na póltwardo, który nastepnie mieszamy z przygotowanym miesem.

  6. Spód zaroodpornego naczynia wykladamy grubsza warstwa ugotowanej kapusty (liscie w calosci|), na nie warstwe miesa i ryzu po czym smarujemy smietana, i tak powtarzamy dwa razy.

  7. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 220 st. na 40 minut. Jó Étvágyat (Smacznego) :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

postuleczka 12 sierpnia 2010 Najlepiej uzyc kwasnej i gestej. Smacznego :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magda82 12 sierpnia 2010 A smietana slodka,kwasna?Podejrzewam ze gesta kwasna ale wole zapytac?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń