Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta z pieczarkami i cicierzycą

Kapusta z pieczarkami i cicierzycą

Autor: Jonas

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 17

Dodano: 11.01.2011

Odsłon: 1835

Jest zdrowe a następnie pyszne

Składniki

  • kapusta kiszona, 3/4kg
  • olej, 2-3 łyżki
  • pieczarki pokrojone w plasterki, 200g
  • Mąka pszenna, 1 łyżka
  • ciecierzyca w puszce, 400g
  • sól, pieprz, w/g uznania
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę wypłukać, posiekać,włożyć do garnka i wlać tyle wody,aby była nią przykryta. Doprowdzić do wrzenia i gotować na umiarkowanym ogniu ok. 45 min. w tym czasie na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki i smażyć na dużym ogniu,aż się zrumienią. Pod koniec smażenia posolić do smaku, pieczarki oprószyć mąką i mieszając smażyć jeszcze przez 1-2 min. Do ugotowanej i odcedzonej kapusty dodać osączoną z zalewy cicierzycę i usmażone pieczarki. Wszystko razem dokładnie wymieszać,doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze na wolnym ogniu przez 2-3 min..Podawać z ziemniakami lub pieczywem.Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: cicierzyca

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

paskudna2206 11 stycznia 2011 bardzo ciekawe:)jeszcze nigdy nie jadłam ciecierzycy:))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń