Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obowiązkowo obok karpia smażonego, kolejne danie, które pojawia się na stole u nas podczas kolacji wigilijnej. Sos z suszonych grzybków z lasu obok działki moich rodziców. Kapusta – wyrób własny.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 108
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 80
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 108
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 80
Składniki
Przygotowanie SOSU GRZYBOWEGO: 1. Suszone grzyby sparzyć i namoczyć 3 h (na noc) 2. Odcedzić i posiekać 3. Ugotować bulion warzywny (marchew, seler, sól, przyprawa do zupy, lubczyk) 4. Włoszczyznę wyjąć, bulion warzywny połączyć z wywarem grzybowym (zlać z góry, nie do samego dołu, bo może być na dnie trochę piasku z grzybów). Mamy bazę do zupy grzybowej i sosu razem. 5. Odlać trochę bazy, dodać grzyby i masło. Przyprawić do smaku. 6. Zaklepać śmietaną i ewentualnie mąką (lub sosem grzybowym).
Przygotowanie KAPUSTY* ZASMAŻANEJ: 1. Na dno rondla włożyć smalec gęsi lub kaczy i włożyć kapustę. Dodać pieprz i ewentualnie suszone grzybki. Smażyć ok. 30 min. 2. Potem oprószyć mąką wrocławską i wymieszać. Smażyć jeszcze 10 min. *przepis na kapustę domową kiszoną: Kiszona kapusta domowa
Podawać polaną sosem grzybowym. Smacznego:)