Do góry

Przekąski Przepis na:

Karaibska salsa

Karaibska salsa

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1954

Dodano:

Odsłon: 30289

Prosta aromatyczna salsa, bezpieczna dla osob majacych problemy z cukrzyca.Mozna podawac z przegrzebkami, ryba lub kurczakiem.

Składniki

  • czarna fasola, puszka (14,5oz)
  • pomidor pokrojony w kostke, 1 sztuka
  • papryka czerwona pokrojona w kostke, 3/4 szklanki
  • czerwona cebula posiekana, 1/3 sztuki
  • popryka jalapeno posiekana, 1 sztuka
  • mango pokrojone w kostke, 1 szklanka
  • cumin (kmin rzymski), 1/4 lyzeczki
  • koledra posiekana, 2 lyzki
  • sok z limonki, 1 1/2 lyzki
  • olej, 1 1/2 lyzki
  • sol, pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasole odsaczyc i przeplukac. Wszystkie skladniki wymieszac razem i pozostawic okolo 10min do "przegryzienia"

  2. Przepis pochodzi z ksiazki "Beat sugar with food" (Outsmart diabetes)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń