Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso wieprzowe z dodatkiem sosu żurawinowego jest pyszne z lekko kwaśnym posmakiem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4491
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 26
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 57
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4491
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 26
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 57
Składniki
Mięso lekko rozklepać, oprószyć solą i pieprzem młotkowanym, obtoczyć w mące.
Zrumienić z obu stron na rozgrzanym oleju.
Przełożyć do garnka, podlać bulionem, dusić do miękkości.
Do pół miękkiego mięsa dodać konfiturę z żurawiny.
Mieszając redukować sos na średnim ogniu. Przyprawić do smaku sosem sojowym.