Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso wieprzowe z dodatkiem sosu żurawinowego jest pyszne z lekko kwaśnym posmakiem.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1307
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 729
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4552
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1307
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 729
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4552
Składniki
Mięso lekko rozklepać, oprószyć solą i pieprzem młotkowanym, obtoczyć w mące.
Zrumienić z obu stron na rozgrzanym oleju.
Przełożyć do garnka, podlać bulionem, dusić do miękkości.
Do pół miękkiego mięsa dodać konfiturę z żurawiny.
Mieszając redukować sos na średnim ogniu. Przyprawić do smaku sosem sojowym.