Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka duszona w czosnku jest wyborna.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Wykonanie: Karkówkę opłukać, osuszyć, pokroić w plastry i lekko utłuc. Następnie posypać przyprawami i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Po czym zrumienić na tłuszczu z obu stron, dodać posiekaną cebulę i dusić na małym ogniu przez 10 minut. Podlać połową bulionu i dusić przez następne 20 minut. Dodać posiekany czosnek , zalać resztą bulionu i gotować do miękkości. Mąkę wymieszać w 1/3 szklanki letniej wody, podlać mięso i zagotować. Doprawić do smaku musztardą, wymieszać i podawać do obiadu z ziemniakami i surówką.