Do góry

Dodatki Przepis na:

Karkówka gotowana do kanapek.

Przepis dnia 2018-03-17
Karkówka gotowana do kanapek.

Autor:

Przepisów i artykułów: 143 Ocena: 2340

Dodano:

Odsłon: 13016

Wspaniałe mięso do kanapek, bez konserwantów i polepszaczy, przygotowane samodzielnie w domu. Bardzo proste w wykonaniu, jednak wymaga sporo czasu.

Składniki

  • Karkówka bez kości 2kg
  • 1 marchewka, 2 pietruszki, 1/4 selera, pół pora
  • 1 cały czosnek
  • sól 1/3 szklanki + 2 kopiaste łyżki Kucharka + 1 łyżeczka Maggi
  • 6 ziaren jałowca, 3 liście laurowe, 6 ziaren ziela ang., pieprz czarny łyżeczka
  • garść majeranku suszonego
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso moczymy, myjemy, przewiazujemy nicia bawelniana (uzywam kordonku :-) , odstawiamy do lodowki.

    W duzym garnku w 3 litrach wody gotujemy obrane warzywa wraz z przyprawami i sola. Czosnek daje w calosci wraz z lupinami, przekrawam go tylko poprzecznie na pol. Wywar gotowalam ok 20 minut, nastepnie odstawilam do calkowitego ostygniecia.

    Do zimnego wywaru wkladamy mieso, powoli zagotowujemy i gotujemy 8 minut, nastepnie zestawiamy z ognia i pozostawiamy w temp. pokojowej do calkowitego ostygniecia.

    Po ok. 12 godzinach ponownie zagotowujemy wszystko, gotujemy na wolnym ogniu 8 minut i ponownie zostawiamy do calkowitego ostygniecia.

    Po kilku godzinkach wyjmujemy mieso i dajemy do lodowki.

    Wspaniale miesko do kanapek. Polecam serdecznie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 04 kwietnia Dzisiaj probuje to zrobic z udzca indyka. Zobaczymy, jak sie uda :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 25 marca Czy z piersi kurczaka lub indyka też można tak zrobić? Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maga67 15 marca 1. Po co moczymy mięso, w czym i jak długo?
2. Odstawiamy obwiązane mięso do lodówki, na jak długo i w jakim celu?
3. To naprawdę sprawdzony przepis?
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 14 marca zawsze chcialam sprobowac przepisu z rotko gotowanym miesem- zapisuje, wyglada apetycznie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 marca Kilka takich plastrów, dwie pajdy chleba, góra sałatki na talerzu, no i można przeżyć cały dzień xD
Świetny przepis i pyszna wędlina :D

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń