Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka w sosie cebulowym

Karkówka w sosie cebulowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 1404

Dodano:

Odsłon: 14075

Mięciutkie i kruchutkie mięso w pysznym sosie, do tego bardzo łatwe w przygotowaniu! Polecam!

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karkówkę pokroić na 1-1,5 cm plastry, rozbić, posolić i popieprzyć. Obtoczyć lekko w mące i smażyć na rozgrzanym oleju kilka minut z każdej strony. Następnie przesmażone kotlety przełożyć do garnka..

  2. Cebulę siekamy w kostkę i smażymy na tej samej patelni, nie zmieniając oleju. Jak się lekko ze złoci przerzucamy wszystko do garnka z mięsem. Podlewamy wodą ok 100 ml i dusimy pod przykryciem na malutkim ogniu ok 1,5 h. Od czasu do czasu należy zamieszać, żeby się nie przypaliło i ewentualnie podlać wodą gdyby było za gęste.

  3. Po tym czasie cebulka niemal się rozpuści i powstanie przepyszny naturalny sos cebulowy:) Podawać z ziemniakami i dowolnym dodatkiem :)

  4. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 01 września 2012 Do takiego mięska jeszcze przed duszeniem możesz dodać marchewki pokrojone w słupki , czy trochę brukselki - będą służyć za jarzynkę do obiadu i wzbogacą smak karkóweczki .Pozdrawaim

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 12 marca 2012 Ja też robię tak karkówkę, tylko podlewam rosołem.Bardzo smaczne danie.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 11 marca 2012 Tak zrobione mięsko jest przepyszne i mięciutkie - robię często

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń