Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka z pieczarkami

Karkówka z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 522

Dodano:

Odsłon: 1929

Przepis na bardzo kruchą karkówkę. świetna na obiad lub nawet na przyjęcia.

Składniki

  • 60 dag karkówki
  • 4 duże cebule
  • 50 dag pieczarek
  • przyprawa do gyrosa
  • Sól
  • Pieprz
  • masło klarowane
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyj mięso. Pokrój je w 1,5 cm plastry.Podsmaż na maśle z obu stron. Odłóż na talerz. Posyp z obu stron przyprawą do gyrosa.

  2. Pokrój w talarki pieczarki i cebulę. Podsmaż na pozostałym po karkówce maśle.. Posyp szczyptą soli i pieprzu.

    Powstały farsz podziel na pół.

    Przygotuj naczynie żaroodporne.

  3. Pierwszą warstwę farszu połóż na spód naczynia żaroodpornego,potem mięso i przykryj pozostałym farszem.
    Wszystko piecz w piekarniku rozgrzanym do 180stopni przez 45min.

    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń