Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka ze śliwkami"
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 242
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 242
Składniki
Karkówkę umyj, osusz. Pokrój w plastry grubości około 1 cm.
Marynata: do miseczki wlej sos sojowy, olej. Wsyp zioła prowansalskie, pokruszony listek laurowy, przyprawę do wieprzowiny. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszaj.
Plastry karkówki natrzyj marynatą. Owiń mięso i wstaw na noc do lodówki.
Obierz i pokrój w plasterki cebulę. W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami plastry karkówki, śliwki, krążki cebuli razem z marynatą). Wierzch potrawy polej keczupem.
Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz godzinę w temp. 180°C (liczy się zawsze 1 godzinę pieczenia na 1 kg mięsa. Większa porcja mięsa wymaga dłuższego pieczenia).
Ułóż upieczone plastry wraz ze śliwkami i cebulą na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty. Udekoruj kiełkami i pomidorkami koktajlowymi. Podaj z ziemniakami oraz surówką. Pieczeń jest smaczna na gorąco i na zimno.
<strong>Przepis przysłała Beata Tarasiuk z Siedlec</strong>Źródło: Bella Relaks