Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp w galarecie z rodzynkami"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 32
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 71
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 44
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 32
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 71
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 44
Składniki
Warzywa obierz i umyj, a rybę dokładnie opłucz.
Do garnka z zimną wodą włóż warzywa, wsyp łyżkę rodzynek, listek laurowy, ziele angielskie i pieprz. Następnie dodaj pokrojonego na porcje karpia. Gotuj całość około 20 minut.
Żelatynę zalej zimną wodą i odstaw, by spęczniała.
Ugotowanego karpia wyjmij, wywar przecedź, rozpuść w nim żelatynę.
Odrobinę letniej galarety wlej na półmisek i ostudź. Na tym ułóż pokrojone na zapałkę warzywa z włoszczyzny, pociętą na kawałki czerwoną paprykę, natkę oraz dzwonka ryby. Posyp całość resztą rodzynek, obłóż plastrami cytryny i liśćmi sałaty.
Zalej potrawę pozostałą tężejącą galaretą i schłodź.
Czas przygotowania: 120 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax