Do góry

Dania główne Przepis na:

Karp w migdałach

Karp w migdałach

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4649

Dodano:

Odsłon: 3048

Smaczny, pieczony karp w migdałach to propozycja nie tylko na święta :)

Składniki

  • filet z karpia 4 szt
  • jajo 2 szt
  • mąka pszenna 2-3 łyżki
  • płatki migdałowe 100 g
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety karpia posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące, jaju i na końcu w płatkach migdałowych. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 25-30 min.

  2. Podawać np. z sałatką jarzynową.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń