Do góry

Przekąski Przepis na:

Karp w pieczarkach

Karp w pieczarkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 28

Dodano:

Odsłon: 10859

Niebo w gebie

Składniki

  • karp świeży, ok 1,5 kg
  • srednia cebula, 3,4 szt
  • smietana gesta, 1/2 L
  • pieczarki, 1 kg
  • panierka, sol, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karpia przygotować jak wigilijnego do smażenia, ale smażyć tylko 1/2 czasu - tak żeby złapało panierkę.Na kg karpia (obranego,wyfiletowanego) kg pieczarek podsmażyć z odrobinka cebulki na masełku.Wyłożyć rybke do żaroodpornego naczynia, przykryć pieczarkami, zalać b.gęstą śmietaną kwaśną, można posypać parmezanem - wersja lepsza, ale nie koniecznie.Zapiec ok 15-20 min w piekarniku (bron Boże w mikrofali- próbowałam- nędza ! ) Podawać z pieczywem lub ziemniaczkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń